Opinie o Nas
 




 

Sumin KoloradoControl 10g

  • Legg til produktomtale:
  • Kod towaru: 5907102015084
  • Produsent: Sumin
  • Tilgjengelighet: Dostępny na magazynie

  • Nettopris: €1,89
    €2,32
  • szt.

Sumin KoloradoControl 10g

Sumin KoloradoControl to mikrobiologiczny preparat, w formie proszku, zawierający wyselekcjonowane szczepy bakterii, które stwarzają niekorzystne warunki do bytowania oraz żerowania w uprawach niepożądanych owadów i ich larw, zwłaszcza stonki ziemniaczanej, gąsienic motyli oraz przędziorka chmielowca w warzywach. Obecne w produkcie mikroorganizmy, kolonizując strefę korzeniową, wspomagają procesy regeneracyjne roślin, ich rozwój oraz odporność na czynniki stresowe. Preparat KoloradoControl przeznaczony jest do stosowania w uprawach gruntowych i pod osłonami.

 

ZALETY PRODUKTU:
  • ogranicza straty w plonach spowodowane przez szkodliwe owady i ich larwy
  • nie kumuluje się w roślinach i glebie
  • przyjazny dla środowiska
  • jak większość preparatów mikrobiologicznych, nie powoduje uodpornień u owadów
  • bezpieczny dla ludzi, zwierząt stałocieplnych, ptaków, ryb i środowiska (4 klasa toksyczności)
  • nie wpływa negatywnie na wygląd i smak produktów rolnych
  • możliwość stosowania w każdej fazie wzrostu i rozwoju roślin
  • szybki i całkowity rozkład w glebie.

 

Zalecane dawkowanie i sposób użycia

  • Sumin KoloradoControl należy używać prewencyjnie lub interwencyjnie 1-2 krotnie od wiosny do jesieni, zwłaszcza gdy gleby użytkowane są w monokulturze, a także przy zwiększonym ryzyku wystąpienia czynnika stresowego w uprawach.
  • Najlepszy efekt skuteczności uzyskuje się stosując preparat we wczesnych stadiach (I-III) rozwoju larw
    szkodników.
  • Optymalną temperaturą powietrza dla działania preparatu jest zakres od +13°C do +30°C. Opryski należy wykonywać rano, wieczorem lub w dni pochmurne. Nie stosować podczas intensywnego nasłonecznienia.
  • W celu przygotowania cieczy roboczej najlepiej stosować niechlorowaną i nieozonowaną wodę o temperaturze otoczenia (nie stosować z wodą zimną, pobieraną bezpośrednio ze studni, zwłaszcza głębinowej). Można również użyć wodę kranową, ale „odstaną” przez 24 h w temperaturze otoczenia.
  • Ciecz roboczą należy zużyć do 6-ciu godzin po przygotowaniu.