Opinie o Nas
 




 

Korek z korka 23/18 mm 10 szt.

  • Legg til produktomtale:
  • Kod towaru: 5904816103489
  • Produsent: Biowin
  • Tilgjengelighet: Dostępny na magazynie

  • Nettopris: €1,89
    €2,32
  • op.

Korek z korka 23/18 mm 10 szt.

  • Naturalny materiał - aglomerowany korek powstaje w skutek pokruszenia korka naturalnego, a następnie uformowania go w kształt stożka o wymiarach 23 x 18 mm.
  • Do różnych sposobów korkowania - korki sprawdzą się zarówno do korkowania ręcznego, jak i przy wykorzystaniu korkownicy. Przy ich wykorzystaniu zakorkujesz każdą butelkę!
  • Łatwe w użyciu - przed korkowaniem, korki wystarczy zanurzyć na ok. 3 min w gorącej wodzie lub umieścić pod przykryciem nad wrzątkiem. Dzięki temu będą one bardziej plastyczne, co ułatwi korkowanie butelek.
  • Zestaw 10 sztuk - naturalnych korków pozwoli Ci na zakorkowanie ok. 7,5 L domowego wina, w standardowych butelkach o pojemności 750 ml.
  • Pewność korkowania - postaw na wybór świetnej jakości za niską cenę. Zamknięcie wina tym korkiem to gwarancja bezpiecznego przechowywania, a także łatwość odkorkowywania butelek.
  • Ilość w opakowaniu: 10 szt.
  • Długość: 2.3 cm
  • Szerokość: 2.3 cm
  • Wysokość: 3.8 cm
 
Przygotowujesz własne domowe wina? Dbasz o to by proces butelkowania wykonywany był starannie i z zachowaniem wszelkiej ostrożności? Od dziś korkowanie będzie przyjemnością, a to za sprawą zestawu 10 sztuk naturalnego korka aglomerowanego. Korki stworzone są poprzez pokruszenie naturalnego korka, a następnie uformowanie go w kształt stożka o wymiarach 23 x 18 mm. Przy użyciu np.: korkownicy , można nimi zakorkować każdą butelkę. Specyficzny kształt stożka pozwala na wygodne zamykanie już otwartych butelek z winem, przy zachowaniu maksimum szczelności!
 
Użytkowanie:
Wszystkie rodzaje korków z korka należy odpowiednio przygotować do korkowania. Zaniechanie tej czynności może prowadzić do uszkodzenia korków lub korkownicy. W warunkach domowych korki wystarczy zanurzyć na ok. 3min w gorącej wodzie lub umieścić pod przykryciem nad wrzątkiem. Dzięki temu będą one bardziej plastyczne, co ułatwi korkowanie butelek.
 
UWAGA:
Należy pamiętać, aby nie „nawilżać” korków zbyt długo, gdyż może to spowodować ich uszkodzenie. Po zakorkowaniu, butelki powinny m.in. jedną dobę pozostać w pozycji pionowej. Pozwoli to na dopasowanie się korka do wewnętrznej ściany szyjki butelki. Następnie umieszczamy butelki w pozycji poziomej, co z kolei zapobiega wysuszaniu korka (wino „obmywa” korek) i zapewnia właściwą wymianę gazową między wnętrzem butelki, a otoczeniem. Po dwóch, trzech dniach należy sprawdzić czy korki nie przeciekają. Jeśli zauważymy wyciek, konieczne będzie wymienienie korka na nowy.