Opinie o Nas
 




 

Pieczarki - biuletyn producenta pieczarek 2/2018


  • Net Price: 11.11 zł
    12.00 zł
  • szt.

Kwartalnik „Pieczarki“ służy rozwojowi pieczarkarstwa w Polsce od 1959 r. Adresowany jest przede wszystkim do producenta pieczarek oraz producentów podłoża, grzybni, przetwórców grzybów. Artykuły dotyczą najnowszych technologii uprawy pieczarek i boczniaka, chorób i szkodników oraz ekonomiki produkcji (w tym marketing, polityka rolna w Polsce i w UE).

TERMINARZ OCHRONY PIECZARKI na lata 2018-2019

 

W numerze 2/2018

Wielichowo 2019 – dr Krystian Szudyga

Za nim ochronimy pieczarki – dr Krystian Szudyga

TERMINARZ OCHRONY PIECZARKI NA LATA 2018-2019

mgr inż. Zbigniew Uliński, dr Piotr Szafranek, dr Joanna Szumigaj-Tarnowska

Komentarz do terminarza ochrony pieczarki na lata 2018-2019 – ochrona upraw przed chorobami – dr Piotr Szafranek, mgr Zbigniew Uliński

Komentarz do terminarza ochrony pieczarek; zwalczanie szkodników – dr Piotr Szafranek, dr Mariusz Lewandowski

Technologia uprawy

Jak rozwijać zintegrowaną ochronę pieczarki – dr Nikodem Sakson

Standaryzacja podłoża – wdrażanie – dr Nikodem SaksonPróg wrażliwości – mgr inż. Wojciech Konieczny Pieczarkarstwo to gospodarka wodą w specyficznej biotechnologii – prof. dr hab. Marian Gapiński, prof. dr hab. Wanda Woźniak, dr Ryszard Gnus

Wpływ ruchu i ciśnienia powietrza w hali uprawowej na jakość pieczarek – inż. Maciej Grzeszek

 Ekonomika produkcji i aspekty prawne

Ceny pieczarek – mgr Grażyna Stępka

Polski eksport świeżych pieczarek w I kwartale 2018 r. – mgr inż. Tomasz Smoleński

Spadek polskiego eksportu przetworów z pieczarek w I kwartale 2018 r. – mgr inż. Tomasz Smoleński

Przedawnienie roszczeń – planowane zmiany dotyczące skrócenia podstawowych terminów przedawnienia roszczeń – Ewa Stec-Janeta

Nowelizacja przepisów rządzących działalnością gospodarczą w Polsce – Michał Buzar

Notatka z posiedzenia Zarządu SBGU w dniu 7 marca br

Branżowe rozmaitości – mgr inż. Grażyna Stępka

 Boczniak i inne grzyby

Cordyceps sinensis – tajemniczy grzyb pochodzący z Tybetu – mgr Iwona Golak-Siwulska, prof. dr hab. Marek Siwulski, prof. dr hab. Krzysztof Sobieralski

 Inne

Wspaniałe potrawy z grzybów – Iwona Golak-Siwulska

Konferencja branżowa 2018, Siedlce i Uniejów

Święto Pieczarki 2018, Wielichowo